Odluka o glasanju i proglašenju pobednika

Odluka o glasanju i proglašenju pobednika

 

  1. Obustavljeno je glasanje za izbor pobednika nacionalnog konkursa na sajtu budikaotesla.rs, u skladu sa tačkom 10. pravila konkursa.

 

U periodu od 28. juna do 4. jula ustanovljen je pojačan saobraćaj na navedenom sajtu i preduzete su neophodne tehničke mere za nesmetan rad sajta. Pojačanim nadzorom sistema i naknadnom analizom je ustanovljen upad u sistem i pokušaj prevare koji može uticati na regularnost procesa i kredibilitet projekta.

 

  1. Hitno se podnosi prijava nadležnim organima protiv NN lica radi otkrivanja počinilaca navedenog napada na sajt i sankcionisanja počinilaca.

 

  1. U skladu sa tačkom 10. pravila konkursa, organizatori projekta „Budi kao Tesla“ su posle konsultacija i analize svih dostupnih podataka, jednoglasno odlučili da se pobednik konkursa ne izabere na osnovu broja glasova, već procenom i odlukom stručnog žirija koji je i izabrao deset finalnih radova. Žiri se obavezuje da će svoju odluku saopštiti 8. jula do 20 časova.

 

  1. Pohvaljujemo veliku posvećenost, energiju i trud svih učesnika osnovnih škola iz cele Srbije koji su za ovaj konkurs prijavili veliki broj projekata.

 

Cilj ovog konkursa je da probudi kreativnost, maštu, timski duh i inovativnost kod učenika osnovnih škola. Pokušaj prevare koji je otkriven i sprečen, nespojiv je sa ciljem konkursa i u suprotnosti je sa svim vrednostima iza kojih ovaj projekat stoji. Za sprovođenje ove odluke odgovorni su organizatori i članovi žirija.